Objavljeno u Vijesti, 07.08.2019.

Počela gradnja sadržaja za sve generacije na Slaviji

U Mjesnom odoboru Slavija trenutačno u funkciji su tri dječja igrališta uključujući i ono koje je početkom ljeta postavljeno u Osječkoj ulici. A u skladu s planom Gradske uprave da svi dijelovi grada dobiju moderna igrališta, ali i druge sadržaje koji bi zajedno činili privlačna mjesta za okupljanje građana, upravo je MO Slavija na redu za takav projekt. Tako su danas počeli radovi na izgradnji novog dječjeg igrališta, igrališta za rukomet i mali nogomet te vrtne sjenice u Šokačkom šoru kod zgrade Mjesnog odbora. Radilište je posjetio i gradonačelnik Ivan Bosančić sa suradnicima.

Infrastruktura koja daje novu dimenziju određenom dijelu grada

“S ovim sadržajima na Slaviji dobivamo jedan lijep prostor za naše građane, od najmlađih do najstarijih, od djece koja će se ovdje igrati, onih koji će dolaziti radi rukometa ili malog nogometa, do onih koji će jednostavno izaći malo na zrak i uživati u hladu sjenice i druženju. Slavija dosad, na žalost, nije imala takav prostor i zato nam je drago da su ovi radovi krenuli. Njihova je vrijednost gotovo 800 tisuća kuna što nije zanemariv iznos, a vjerujemo da će ovaj prostor biti prihvaćen i vrlo brzo zaživjeti kao mjesto okupljanja građana Slavije svih generacija”, istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Projekt na Slaviji, dodao je, dio je želje i plana Gradske uprave da svaki mjesni odbor ima jedno središnje mjesto okupljanja, pa će se sa sličnim projektima nastaviti i dalje. “Naši mjesni odbori i žive kao zajednice, kao cjeline od kojih je svaka specifična na svoj način i zaslužuju ovakvu infrastrukturu koja život čini ugodnijim i daje jednu novu dimenziju određenom dijelu grada”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

Pred Slavijom su i radovi u okviru projekta aglomeracije

Zadovoljstvo početkom radova izrazio je i predsjednik Vijeća MO Slavija Vlado Smolčić. “Obećanje koje smo dobili od gradonačelnika je ispunjeno. Ovo je velika stvar za MO Slavija jer smo do sada imali samo “Bajer” o kojemu se brine ŠRD “Slavija” i gdje su građani mogli izaći. Ovo ovdje je nešto drugo i vjerujem kako će ovaj prostor koji nudi i sportske sadržaje i sadržaje za djecu i sjenicu za ugodan odmor na zraku, naši građani doista znati iskoristiti”, istaknuo je Vlado Smolčić.

Mjesni odbor “Slavija”, kazao je, od “divljeg” naselja koje se počelo formirati 60-ih godina prošloga stoljeća, izrastao je u urbani prigradski dio Vinkovaca u kojemu je danas ugodno živjeti. I pred Slavijom su radovi u okviru projekta aglomeracije, a kada se taj projekt završi, ovaj dio grada imat će kompletnu infrastrukturu te svega još nekoliko ulica preostalih za asfaltiranje.