Objavljeno u Vijesti, 25.01.2020.

Otvoreno novo vježbalište u Lenijama

Sportski kompleks u Lenijama danas je sadržajno dodatno obogaćen. Naime, u blizini malonogometnog igrališta otvoreno je novo vježbalište na otvorenom vrijedno gotovo 120.000 kuna, financirano od strane Grada Vinkovaca u iznosu od 68.712 kuna i od strane Vukovarsko srijemske županije u iznosu od 50.000 kuna.

Poligon sa spravama sastoji se od klupe za trbušnjake, četiri visine pliometrijskih kutija, preskoka na kojima se osim navedenog rade vježbe sklekova i kontra sklekova, više visina vratila, švedskih ljestava i ostalih elemenata potrebnih za ovakav tip vježbanja. Važno je napomenuti da je kompletan poligon postavljen na antistresnu podlogu kako bi korisnici bili sigurni u slučaju pada.

“Poligon je namijenjen za vježbanje na otvorenom bilo da se radi o profesionalnim sportašima, rekreativcima pa čak i nekome komu sport nije nikada bio omiljen hobi. Zbog svoje specifičnosti ovaj poligon mogu koristiti i sportski klubovi iz svih sportova, a za obavljanje bazičnih fizičkih priprema. Moram reći da su djeca presretna, dokaz tomu je i činjenica da su ovdje gotovo cijele dane, unatoč hladnijem vremenu. Zahvalio bih ovim putem gradonačelniku Ivanu Bosančiću i županu Boži Galiću na pomoći pri realizaciji ove ideje, a moram napomenuti da nas obojica prate u našim nastojanjima da u Vinkovcima organiziramo razne sportske aktivnosti”, istaknuo je Hrvoje Klarić, predsjednik udruge “Institut za unapređenje kvalitete života”, koja je i nositelj ovog projekta.

“Nadam se da ćemo na ovaj način potaknuti mlade ljude na vježbanje i zdrav način života, a upravo danas imamo priliku i vidjeti koliko ih tu vježba unatoč ovom hladnom vremenu. Nadam se da će ih na proljeće, dolaskom toplijega vremena, biti i više. Ovakve projekte ne da ćemo podržavati, nego ćemo ih i širiti i na ostale dijelove grada. Ovo je prvi sportski objekt ovakvog tipa koji je odrađen na ovako profesionalan način i tome ćemo težiti i u budućnosti”, poručio je ovom prilikom gradonačelnik Bosančić.

Inače, udruga Institut za unapređenje kvalitete života poznata je po uspješnoj organizaciji zanimljivih sportskih događaja u Vinkovcima, od vinkovačkog polumaratona do Valens Victorious utrke koja je održana u sklopu manifestacije Rimski dani.