Objavljeno u Vijesti, 01.10.2019.

Održana nova dva susreta u sklopu tribine “Zajedno za bolje sutra”

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić u sljedećim će se danima susresti sa sugrađanima u svim mjesnim odborima na tribinama pod nazivom “Zajedno za bolje sutra”. Ova direktna komunikacija s građanima pokrenuta je prošle godine i pokazala se vrlo kvalitetnom, a nastavak dobre prakse uslijedio je i ove godine. Treća u nizu tribina pod nazivom “Zajedno za bolje sutra 2019.” održana je danas poslijepodne u MO “Lenije”.

U uvodu je gradonačelnik Ivan Bosančić prezentirao sve važne projekte u gradu, te je komentirao da je odrađena velika većina stvari koje su tražene na prethodnom susretu dok su neke u postupku, a neke su planu u skladu s proračunskim mogućnostima.
“Drago mi je da je odaziv dobar, da su se ljudi pojavili i da ih zanimaju naše tribine. Želimo da svima njima porazgovarati o problematici koja nas muči kao građane ovog mjesta. Kako uvijek volim istaknuti, ta interakcija s građanima rezultira boljim planiranjem i organiziranjem proračuna te boljem rješavanju problema. To je nama kao gradskoj upravi puno znači, te nam daje priliku da proračun iskoristimo na najbolji mogući način”, istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Ivan Bosančić te dodao da se već vide promjene i da se puno toga dogodilo, a puno toga se još planira. Za primjer je spomenuo Poduzetnički inkubator, projekt vrijedan 21 milijuna kuna, koji je već niknuo, te se očekuje da će biti kompletno opremljen za 2, 3 mjeseca.

Nakon MO “Lenije” tribina “Zajedno za bolje sutra 2019.” održana je i tribina MO “S. Radić” u Velikoj vijećnici Grada Vinkovaca, s istim ciljem da se kroz razgovor utvrde potrebe stanovnika i ovoga dijela grada.

“U odnosu na prošlu godinu dosta je toga napravljeno u našem MO, nadam se da će sve svi započeti projekti realizirati i da će novi zahtjevi biti brzo riješeni. Na zahtjev građana napravljena je ulica do Jošina, s rasvjetom i biciklističkom stazom. U ulici Stjepana Radića je također obnovljena staza, postavljeni stupovi za rasvjetu u nekoliko ulica i nadamo se da će kroz neko vrijeme proraditi. Građani to cijene, a mi smo sretni što sve polako dolazi na svoje mjesto. Nadamo se da će se gradnja nogometnog igrališta uskoro realizirati jer se građani najviše tome vesele”, dodao je ovom prilikom Stipe Matej Babić, predsjednik MO S. Radić.

Građani Mjesnih odbora danas su priliku pitati gradonačelnika i njegove suradnike sve ono što ih zanima i iznijeti ono što drže za probleme u svom dijelu grada i što bi trebalo riješiti, a sutra to isto moći će učiniti i građani u MO Centar gdje je tribina najavljena za 17 sati, građani u MO Kolodvor gdje tribina počinje u 18:30 sati, te građani MO Slavija s početkom tribine u 19:30 sati.