Objavljeno u Vijesti, 13.09.2019.

Održan info dan za poduzetnike

U sklopu 54. Vinkovačkih jeseni i povodom otvorenja 5. sajma gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina danas je u hotelu Villa Lenije održan Poduzetnički info dan na temu financiranja malih i srednjih poduzetnika. Održavanje info dana ima za cilj upoznati male i srednje poduzetnike s mogućnostima financiranja ulaganja iz bespovratnih potpora i financijskih instrumenata.

Nakon pozdravih govora Ivana Bosančića, gradonačelnika Vinkovaca, Josipa Gilje, direktora Tehnološkog parka Vinkovci i Mirte Štrk, direktorice Agencija za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA program poticanja poduzetnika na području Grada Vinkovaca predstavio je Hrvoje Niče, pročelnik UO za gospodarstvo. Predstavnici Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije predstavili su trenutno otvorene pozive koji su poduzetnicima na raspolaganju, kao i one koji će se uskoro otvoriti.

Direktorica Razvojne agencije VIA Mirta Štrk istaknula je kako su poduzetnicima prezentirani različiti oblici potpora koje im stoje na raspolaganju, a financiraju se dijelom iz Europskog fonda za regionalni razvoj, ali isto tako i iz proračuna Grada Vinkovaca. “Bespovratnim potporama financiraju se uglavnom aktivnosti poduzetnika koji su usmjereni na internacionalizaciju poslovanja, certifikaciju proizvoda, uvođenje sustava kvalitete i poslovnih procesa, dok se financijskim instrumentima više financiraju ulaganja u opremu, uređenje prostora, pa čak i obrtni kapital. Imamo zaista široku lepezu potpora za srednje poduzetnike i cilj nam je informirati naše poduzetnike, a VIA i Tehnološki park stoje im na raspolaganju ukoliko su zainteresirani da im pomognemo u pripremi njihovih projekata.”, rekla je Šrtk.

“Tehnološki park vinkovci trenutno broji 20 korisnika i zgodno je da te tvrtke danas čuju na koji način mogu financirati svoje poslovanje iz bespovratnih potpora i financijskih instrumenata.”, rekao je Josip Gilja, direktor Tehnološkog parka.

“Želja nam je da tijekom održavanja Vinkovačkih jeseni svake godine održimo skup koji je usmjeren prema gospodarstvu na kojem educiramo naše poduzetnike kako mogu ostvariti određene poticajne mjere. Kao grad puno smo toga do sada uradili i to kroz završetak samog poduzetničkog inkubatora i kroz Tehnološki park, kao i Razvojnu agenciju VIA kako bi naši poduzetnici, ili oni koji tek kreću u svijet biznisa što lakše prebrodili porođajne muke i stvorili tvrtke koje će u budućnosti nositi gospodarstvo Grada Vinkovaca.”, rekao je gradonačelnik Bosančić.