Objavljeno u Vijesti, 19.10.2018.

Obilazak DV Stribor

Danas je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić obišao tekuće radove na Dječjem vrtiću Stribor. Naime, u partnerstvu s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad Vinkovci provodi projekte energetske obnove dječjih vrtića Budućnost, Pčelica i Stribor financiranih iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“. Cilj projekta je smanjenje godišnje emisije CO2 i potrošnje energije za grijanje na godišnjoj razini oko 60% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje prije provedbe navedenih mjera i korištenja obnovljivih izvora energije.

“Ovakav se projekt dugo nije vidio u Vinkovcima. Obnavljamo tri vrtića odjednom pomoću investicije vrijedne 5 milijuna kuna. Na manjim vrtićima, dakle Pčelica i Budućnost, radovi su pri kraju, a Stribor je negdje na sredini. Možemo vrlo brzo očekivati i sam završetak, da djeci bude ugodnije, ne samo vizualno, nego i energetski učinkovito. Upravo onaj sjaj kakav vrtići trebaju imati”, komentirao je gradonačelnik.

Stribor trenutno ima 130 štićenika, što nije zabilježeno još od ratnih godina. Zbog izvođenja radova, djecu se prema dnevnoj potrebi izmješta iz prostora u prostor. No, to ne predstavlja veliki problem, kako odgajateljima, tako i najmlađima.