Objavljeno u Vijesti, 14.10.2019.

Novo ruho dobit će i Osnovna škola Vladimira Nazora

Energetska obnova zgrada jedna je od najčešćih mjera demografske obnove koja svakako doprinosi boljoj kvaliteti života u gradu. Na prvom mjestu su djeca kojima je važno osigurati dobre uvjete za učenje i razvoj, pa će dugoočekivanu obnovu dobiti i Osnovna Škola Vladimira Nazora u Vinkovcima u čijim je prostorijama danas potpisan Ugovor o izvođenju radove energetske obnove.

Sredstva su osigurana i uskoro bi trebala krenuti energetska obnova vinkovačke Osnovne škole Vladimira Nazora, kojoj se njezini djelatnici i učenici izrazito vesele, budući da škola i nije u najboljem stanju. S današnjim danom u školi je i službeno započeo proces energetske obnove jer je gradonačelnik Ivan Bosančić potpisao Ugovor o izvođenju radova s izvođačima radova Metal Zec iz Iloka.

“Ovo je samo jedan u nizu projekata koji potpisujemo za obnovu ovakvih objekata, a to je jedna od mjera koja potiče demografsku borbu na našem području, ali potiče i razvoj gospodarstva jer ovakvi projekti doprinose da tvrtke rade na našem području, da zapošljavaju, da se novac koji dolazi iz EU fondova multiplicira te kroz tvrtke kanalizira prema našem gospodarstvu. To već i vidimo kroz konkretne rezultate gdje nam raste broj zaposlenih i rastu bruto plaće, a to je jako važno za naš grad. Zato zahvala svima, a čestitke onima koji će u konačnici koristiti jedan lijep objekt“, istaknuo je gradonačelnik te se zahvalio svima koji su doprinijeli dolasku u fazu potpisivanja ugovora.

Ravnatelj, djelatnici škole i njezini učenici napokon će dobiti bolje uvjete za rad, a to je ono što im u ovom trenutku svakako treba. Damir Burić, ravnatelj škole, nije krio uzbuđenje i ovom prilikom izjavio je sljedeće:

“Naša škola je zahvalna što smo dobili upravo ono što nam trenutno najviše treba. Krov je već pomalo propuštao, prozori su također dotrajali. Škola je otvorena 1993. godine i dobro nam je služila, ali sada je krajnje vrijeme da se u nju uloži. Drago nam je da su svi pomogli, i VIA i Fondovi, tako da ćemo napokon uspjeti realizirati ono što smo dugo čekali“.

U školi će se mijenjati krov, ovojnica i stolarija, obnovit će se kotlovnica, a ići će i novi krov nad športskom dvoranom. Vrijednost ugovora je 6.913.786,61 kuna bez PDV-a, odnosno 8.642.233,26 kuna s PDV-om, a radove će izvoditi domaća tvrtka – Metal Zec iz Iloka.

“Zahvaljujem se svima na ukazanom povjerenju. Mi ćemo nastojati ovaj posao odraditi što prije i na način da budemo svi zadovoljni – i mi, ravnatelj, ali i gradonačelnik“, rekao je Krešimir Zec.