Objavljeno u Vijesti, 15.07.2020.

Novi sjaj poznate vinkovačke “ulice vila”

U nastavku komunalnih radova planiranih kroz komunalni program Grada Vinkovaca za 2020. godinu u dijelu uređenja pješačkih staza ovih dana na red je došla i Ulica Jurja Dalmatinca. Gledano od Zvonimirove radi se staza s desne strane u dužini oko 300 metara, a radovi su vrijedni oko 240 tisuća kuna. Radilište je danas posjetio i gradonačelnik Ivan Bosančić sa suradnicima.

“Ovdje uređujemo pješačku stazu, a zajedno sa Zavodom za zapošljavanje i Novostima uredit ćemo i prilaze njihovim zgradama, koje su stvarno lijepe i ukras su ove ulice, i tako ćemo dobiti jednu cjelinu. Inače, ova staza bila je u dosta lošem stanju pa ćemo, uz novu vizuru, olakšati našim sugrađanima i samo kretanje. Mi nastavljamo s komunalnim radovima, a ove godine najintenzivnije je upravo uređenje pješačkih staza, uređenje prilaza, malih ulica gdje je nedostajalo asfalta. Ali isto tako, kroz velike programe radimo i velike ulice. Zvonarska je završena, Lapovačka se uređuje nakon aglomeracije, krenuli su radovi u Genscherovoj, a tu je i Boškovićeva. Dakle, mi kombiniramo naš komunalni program koji se financira našim sredstvima s projektima koji se realiziraju s europskim novcima gdje Grad sudjeluje manjim dijelom, i tako napravimo puno više sa sredstvima Grada”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

Projekti iz komunalnog programa rade se kontinuirano pa je tako nedavno završeno i pet novih dječjih igrališta, a do kraja godine još je dosta toga u planu. Između ostaloga, tu je i uređenje mosta u središtu Vinkovaca, koji će dobiti novu ogradu i novu rasvjetu, a nastavno na most planirani su i zahvati na pješačkim stazama i parkiralištima. Cilj je, istaknuo je gradonačelnik Bosančić, završiti s uređenjem središta Vinkovaca kako bi se fokus mogao što više staviti na rubne dijelove grada.

A uređenje pojedinih ulica najviše raduje one koji u njima žive ili rade. Tako uređenje staze i prilaza njihovim zgradama u Ulici Jurja Dalmatinca zadovoljnima čini i djelatnike Novosti i Zavoda za zapošljavanje.

“Svaka aktivnost na uređenju javne komunalne infrastrukture je hvale vrijedna pa tako i ova. Nakon što smo prošle godine u partnerskom odnosu s Gradom uredili parkiralište iza Zavoda za zapošljavanje, drago nam je da je i ova ulica došla na red kada je riječ o uređenju pješačkih staza. Zahvalio bih Gradskoj upravi što će nam u okviru ovoga projekta urediti i pristup samoj zgradi Zavoda, a ovim radovima ulica u Vinkovcima poznata kao “ulica vila” sigurno će dobiti novi sjaj”, istaknuo je ovom prilikom Dražen Jerković, predstojnik Područnog ureda Vinkovci HZZ-a.