Objavljeno u Vijesti, 04.09.2018.

Novi multifunkcionalni štandovi

Parkiralište ispred hotela “Slavonija”, odnosno Trg Franje Tuđmana i susjedni Trg Vinkovačkih jeseni za promet su zatvoreni od četvrtka, a razlog tome su brojni radovi koji se ovih dana odrađeni ili su u tijeku. Naime, pripreme za ovogodišnje, 53. Vinkovačke jeseni privode se kraju i ovaj prostor polako poprima svoj konačan izgled, kad će biti spreman primiti sve goste koji će Vinkovce posjetiti od 7. do 16. rujna.

Radove na “Sokaku” danas je obišao i gradonačelnik Ivan Bosančić, kojeg su se posebno dojmili novi, multifunkcionalni štandovi, u izvedbi učenika i profesora Drvodijelsko-tehničke škole Vinkovci.

“Moram reći da smo ponosni na učenike ove škole, jer oni su svojim rukama, uz pomoć svojih mentora, vrijedno radili i izradili ove štandove. Od ovoga posla korist je obostrana, učenici imaju priliku vježbati i učiti raditi na konkretnom projektu, a nama ostaju ovi kvalitetno odrađeni, funkcionalni štandovi koji će se, nadam se, svidjeti svim posjetiteljima. Na ovaj način svi imaju priliku vidjeti i umijeće učenika, odnosno koliko su oni spremni za tržište rada kada završe školu”, rekao je gradonačelnik Bosančić.

Ovom prilikom izrađeno je čak 35 štandova, koje će Grad koristiti i za druge prigode tijekom godine, ne samo prilikom održavanja najveće manifestacije tradicijske kulture u Hrvatskoj. Opsežan je to posao koji je zahtijevao puno uloženog truda i vremena učenika i njihovih mentora.

“Ovaj projekt traje tri mjeseca, a velikim trudom i zalaganjem naših djelatnika i učenika, uspjeli smo sve privesti kraju u zadanim rokovima. Osim u radionicama, posao smo obavljali čak i u hodnicima škole, nije bilo lako, ljetne vrućine također nisu pomogle, ali sve je odrađano na vrijeme. Ovakve aktivnosti učenika, osim što su korisne, važne su i smislu promocije naše škole, ali i razvoja učeničkih zadruga i samog gospodarstva”, naglašava ravnatelj Drvodijelsko-tehničke škole Vinkovci Josip Jovanovac.

Zanimljivo je bilo vidjeti način na koji su štandovi osmišljeni, naime korisnici istih će jednostavnim pokretima moći otvoriti i zatvoriti svoj štand, te podići ili spustiti bočne stranice. Štandovi su opremljeni i plastičnom tendom, koja ih štiti od kiše i otvorene i zatvorene.