Objavljeno u Vijesti, 01.07.2020.

Nova šetnica u centru Vinkovaca

Nakon što je u ulici Ante Starčevića u Vinkovcima izgrađeno novo igralište za djecu građani Vinkovaca, odnosno MO Centar, dobili su u ovoj ulici novu šetnicu i predivan prostor za druženje.

Uređeni prostor večeras je obišao i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić u društvu svojih suradnika. Naizgled je riječ o malom projektu, ali značajnom za stanovništvu koje živi u ovom djelu grada. “Ovom prostru u centru grada gravitira negdje oko pet i pol tisuća ljudi. Kada smo krenuli s izgradnjom dječjeg igrališta i uređenjem javnog prostora nismo mislili da će trebati toliko vremena i sredstava. Na kraju mislim da je ispalo prekrasno. Još nedostaju klupe i koševi za smeće, ali i to će vjerujem sutra biti postavljeno. Građani MO Centar dobili su sada jedan ugodan prostor, ali ne sam o oni nego i ostali građani koji gravitiraju ovom prostoru.”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić, istaknuvši kako su ovo za njega jako značajni projekti.

“Ovo su projekti koji gradu daju dušu, daju dušu obiteljskom životu. Kada dođemo kući s posla svi koji živimo u zgradama znamo što je to kada možemo izaći na zrak gdje ima zelenila te u sigurnim uvjetima uživati sa svojom djecom i doživjeti Vinkovce onakve kakvi jesu, a jesu najljepši grad na svijetu.”, zaključio je gradonačelnik Bosančić.

Predsjednik MO Centar Ivan Kubiček mišljenja je kako uređenje ovog prostora za građane znači jako puno te podsjetio da je Vijeće MO Centar u svom planu i programu rada ovaj projekt, koji je upravo realiziran, stavio na prvo mjesto. “Zahvalni smo gradskoj upravi, kao i svim stanovnicima ovog djela grada koji su imali strpljenja za vrijeme trajanja radova.Ovo bio pun pogodak, što pokazuje i veliki broj djece, mladih i roditelja koji dolaze na ovo igralište, a ova nova šetnica čini jednu modernu cjelinu kakvu centar grada i zaslužuje.”, rekao je Kubiček.

U uređenje prostora za druženje i dječjeg igrališta uloženo je oko 1 milijun i 600 tisuća kuna.