Objavljeno u Vijesti, 09.10.2019.

Nastavljeni susreti s građanima u sklopu tribine “Zajedno za bolje sutra”

Nakon tjedan dana stanke nastavljene su tribine pod nazivom “Zajedno za bolje sutra”. Tako se gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić danas susreo s građanima mjesnih odbora “Lapovci”, “Ban Jelačić” i “Zagrebački blok”. Ova izravna komunikacija s građanima pokrenuta prošle godine pokazala se vrlo kvalitetnom, a nastavak dobre prakse uslijedio je i ove godine. 

“Gradska uprava mora biti u stalnoj interakciji s građanima i želja nam je da kroz ove tribine u našim mjesnim odborima, dođemo do kvalitetnih informacija. Cilj nam je saznati ono što građani žele promijeniti u svom mjesnom odboru, ali isto tako i uputiti ih u naše mogućnosti, odnosno da zajedno procijenimo koji projekti su hitni i trebalo bi ih odraditi što prije.”, rekao je gradonačelnik Bosančić, uz zahvalu svima koji su se odazvali pozivu na ove tribine.

“Važno je doći, važno je sudjelovati i važno je dati svoj obol, kako bi i gradska uprava mogla kvalitetnije raditi, odnosno da nas građani potaknu da damo još više od sebe i učinimo što više s onim novcem koji imamo tijekom jedne proračunske godine.”, zaključio je gradonačelnik Bosančić.

Od značajnih projekata u ova tri mjesna odbora istaknuta je obnova škole na Lapovcima, te obnova pete osnovne škole, jer jedan dio učenika iz Zagrebačkog bloka pohađa i tu školu. U planu je izgradnja novih dječjih igrališta na Lapovcima i u MO Ban Jelačić. I dalje će se raditi na uređenju komunalne infrastrukture, a pogotovo će na Lapovcima biti dosta kopanja prije svega po pitanju radova na Aglomeraciji i radova na novoj kanalizaciji.