Objavljeno u Vijesti, 30.10.2019.

Nadvožnjak na Borincima u funkciji za 24 mjeseca

Današnjim uvođenjem u posao izvođača radova i službeno će započeti radovi na izgradnji nadvožnjaka Duga ulica-Borinačka ulica i prilazne prometnice. Sam projekt vrijedan je preko 72 milijuna kuna, financiran je europskim sredstvima iz Kohezijskog fonda, a za radove će se pobrinuti tvrtka “Poduzeće za ceste” iz Slavonskog Broda, koja je izabrana kao najpovoljniji ponuđač u ponovljenom postupku javne nabave.

“Ovaj projekt provodi se već gotovo 18 mjeseci i danas napokon s ponosom možemo reći da samo došli do faze kada imamo sve osigurane uvjete da započnu građevinski radovi na ovoj lokaciji. Na početku mandata govorio sam da mi je ovaj posao velika obveza i da mora što prije biti završen, stoga je ovo i za mene osobno poseban trenutak. Najvažnije je da ćemo građanima Borinaca na ovaj način osigurati siguran i brz dolazak do centra grada i da više neće morati gubiti vrijeme i novac na duži put a na ovaj ćemo način, uz izgradnju obilaznice, ujedno i rasteretiti prometnu infrastrukturu u gradu”, poručio je ovom prilikom gradonačelnik Ivan Bosančić.

Kompletni radovi trebali bi biti gotovi kroz 24 mjeseca, odnosno početkom studenoga 2021. godine.

“Izuzetno mi je drago da mi, kao središnja agencija, zajedno s Gradom Vinkovcima možemo realizirati još jedan u nizu velikih projekata. Ovaj projekt je i sastavni dio projekta Slavonija, Baranja i Srijem, a na području grada možemo trenutno izdvojiti i projekt Poduzetničkog inkubatora, kao i projekt Dnevne kirurgije. Upravo je cilj ovakvih projekata doprinijeti razvoju ovoga kraja i građanima omogućiti što kvalitetnije životne uvjete”, istaknuo je danas ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric. Grad Vinkovci kao Investitor danas je predao gradilište, tehničku dokumentaciju i sve potrebne dozvole kako bi Izvođač u ugovorenom roku od 24 mjeseca izgradio nadvožnjak i prilaznu prometnicu s pripadajućim biciklističkim stazama, a ovom činu nazočila je i Kristina Bilić, pomoćnica ministra u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

“Ovakvi trenuci ono su najljepše u našem poslu, jer kada sve privedete kraju i kada radovi krenu onda vidimo koliko se isplatio sav onaj trud koji smo uložili u pripremu projekata. Drago mi je prije svega što će građani Borinaca konačno moći brže stići do središta grada. Naravno da ovo nije kraj ulaganja u Vinkovce, dapače, intencija je daljnje ulaganje, pogotovo u novom projektnom razdoblju 2021.-2027. godina gdje se nadamo novim projektima, ne samo infrastrukturnim nego i onim projektima koji će podići gospodarstvo Vinkovaca i okolice”, naglasila je Bilić.

Nakon nadvožnjaka na Borincima gradonačelnik je s pomoćnicom ministra Kristinom Bilić i ravnateljom Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislavom Petricem obišao i radove na izgradnji Poduzetničkog inkubatora, koji su pri kraju i koji bi trebali gotovi do kraja slijedećeg mjeseca, dok je samo otvorenje objekta predviđeno za veljaču iduće godine.