Objavljeno u Vijesti, 26.06.2020.

Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga

Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1987. godine proglasila je 26. lipnja Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama želeći upozoriti globalnu svjetsku javnost na sverastući problem zlouporabe (opojnih) droga i potrebu aktivnog uključivanja svih aktera, kako na globalnoj svjetskoj razini tako i na nacionalnoj razini, za djelovanje u postizanju zajedničkog cilja – međunarodno društvo slobodno od zlouporabe droga.

Obilježavanje ovog dana provodi se u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama, medijima, nevladinim organizacija i ostalim relevantnim institucijama uključenim u suzbijanje zlouporabe droga, a ima za cilj upozoriti što veći broj građana na problem raširenosti zlouporabe droga i zajedničkim snagama se suprotstaviti ovom ozbiljnom problemu današnjice.

U Vinkovcima Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama bit će obilježen preventivno-edukativnom radionicom namijenjenom građanima svih uzrasta koja će biti održana od 10 do 12 sati u vinkovačkoj pješačkoj zoni. Nositelj ove aktivnosti na temu prevencije ovisnosti i suzbijanja zlouporabe droga je Policijska uprava vukovarsko-srijemska.