Objavljeno u Vijesti, 10.12.2019.

Kroz projekt Vrijeme užine osigurano 763 tisuće kuna

Uoči 10. Sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, koja je upravo završila u Vukovaru, gradonačelnik Ivan Bosančić potpisao je još jedan vrijedan ugovor i to onaj za projekt “Vrijeme užine IV.“. Naime, Odluku o financiranju ovog projekta donijelo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 11. studenog 2019. godine. Ministarstvo je ovom prilikom posredničko tijelo u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva” financiranog iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Gradu Vinkovcima, kao Nositelju projekta, odobreno je financiranje projektnih aktivnosti usmjerenih na ublažavanje materijalne deprivacije tipa 1, odnosno nedostatak hrane u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova od 763.024 kune.

Projektom “Vrijeme užine IV.” osigurat će se prehrana za 787 učenika u riziku od siromaštva u 7 škola na području grada Vinkovaca u školskoj godini 2019./2020. Projekt je sufinanciran 100% bespovratnim sredstvima i to 85% iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), te 15% iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Projekt dakle obuhvaća aktivnosti kojima se osigurava dodjela školskog obroka djeci iz socijalno ugroženih obitelji tijekom boravka u osnovnoj školi, a u svrhu suzbijanja siromaštva i socijalne isključenosti, a istim će se osigurati 132.850 obroka u školskoj godini 2019./2020. za 787 korisnika projekta iz 7 osnovnih školama s područja grada Vinkovaca.

Projekt Vrijeme užine IV. nastavak je istoimenih projekata koji su se uspješno proveli u prethodnim školskim godinama. Partneri u projektu su vinkovačke osnovne škole. “Grad Vinkovci ulaže u sve segmente na području odgoja i obrazovanja od ulaganja u odgojno obrazovnu infrastrukturu, stipendiranja učenika, podjele besplatnih udžbenika i to nam predstavlja apsolutni prioritet. Na tragu navedenog je i ovaj projekt, koji se već četvrtu godinu uspješno provodi, te koji grad Vinkovci sufinanciraju do donošenja Odluke o financiranju odnosno do sklapanja Ugovora”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

Projektni prijedlog „Vrijeme užine IV.“ pripremili su djelatnici Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA koji će svojim stručnim znanjem i iskustvom pomoći i u provedbi ovoga projekta.