Objavljeno u Vijesti, 30.04.2020.

Krenula sanacija pješačke staze u ulici Alojzija Stepinca

Unatoč izvanrednim okolnostima i uvjetima koji su nastali uslijed pandemije koronavirusa, u našem gradu se i dalje intenzivno radi na nekoliko lokacija. Jedna od njih je i pješačka staza u ulici Alojzija Stepinca u Novom Selu.

Zbog novonastale pandemije mnoge započete aktivnosti u gradu stavljene su na pauzu. Odužili su se planirani radovi na obnovama i sanacijama, no građani će uskoro dočekati i njihov kraj. Naime, polako se vraćamo normalnim poslovima koji se moraju obavljati u skladu s novonastalom situacijom. U Gradu ističu kako se krenulo s obnovom svega onoga što je potrebno napraviti, pogotovo u ovom proljetnom periodu ili na početku samog ljeta. Među takvim radovima našli su se i oni sanacije pješačke staze u ulici Alojzija Stepinca, a danas ih je obišao i gradonačelnik Ivan Bosančić.

„U Novom Selu se vraćamo onim starim problemima koje treba rješavati. Pješačka staza je već dugo vapila za ovim potezom i napokon krećemo dalje s njezinom obnovom. Troškovi sanacije iznose oko 250 tisuća kuna, a radi se o 500 metara staze koja se proteže sve do spomenika“, pojasnio je Bosančić. Rekao je i kako se vrlo brzo i vrlo aktivno želi krenuti i s radovima na kanalizaciji gdje će doći puno više ekipa kako bi što brže odradili i ovaj dio Novog Sela.

„Ispričavam se svim sugrađanima jer stvaramo malo i nelagode u normalnom načinu života. Ovdje nam je malo duže trebalo zbog ove situacije i svi će se radovi morati malo produžiti. Iz tog razloga, još jednom isprika svima, ali to je sve za jedan ljepši i ugodniji način života svima nama“, dodao je.

Najavio je gradonačelnik i uređenje nekih novih staza, ali i kolnika i ulica. Ti radovi morat će ići u skladu s projektom aglomeracije, odnosno s projektom obnove kanalizacijskog sustava, jer tek kada on prođe moći će se rješavati ovaj gornji postroj. Iz tog razloga će se u narednom periodu dosta boraviti u Novom Selu i raditi na puno ulica i puno projekata.