Objavljeno u Vijesti, 27.09.2019.

Javni poziv Grada Vinkovaca: Potpore poduzetnicima i do 30 tisuća kuna

Na web stranici Grada Vinkovaca ( grad-vinkovci.hr ) danas je objavljen Javni poziv za dodjelu potpora iz Programa poticanja poduzetništva na području Grada Vinkovaca za 2019. godinu – Ulaganje u tehnologiju i ljudske potencijale. Objavljena je sva potrebna dokumentacija uključujući i obrasce, a prijave se mogu podnositi od 7. listopada od 8 h do 22. listopada do 15,30 sati.

Tim povodom konferenciju za medije održali su gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i pročelnik Upravnog odjela gospodarstva Hrvoje Niče.

“Želja nam je danas izvijestiti sve poduzetnike u gradu da smo krenuli s programom koji smo dugo najavljivali, a to je program subvencioniranja, koji je sada svojevrstan pilot projekt jer nam je želja da se on razvija zajedno s našim poduzetnicima i da kroz ovaj prvi natječaj dođemo i do njihovih sugestija i informacija prema kojim ćemo ovaj program dalje prilagođavati stvarnim potrebama svih koji se danas bave nekom poduzetničkom aktivnošću na području grada. Za sada smo osigurali milijun kuna u ovom programu te ćemo gledati ako bude potrebno da ga i proširimo i kroz rebalans proračuna osiguramo i dodatna sredstva za ovu svrhu”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

Program poticanja poduzetništva donosi dvije mjere: ulaganje u tehnologiju i ljudske potencijale te potporu novim poduzetnicima. Prva mjera predviđena je za postojeće mikro poduzetnike s potporom do 30.000,00 kuna. Druga mjera predviđena je za poduzetnike početnike, a riječ o mjeri koja je postojala i proteklih godina, ali je sada iznos povećan za 500,00 kuna te su prošireni prihvatljivi troškovi. Predviđena potpora je do 3.000,00 kuna, a prijaviti se mogu svi koji su osnovani u ovoj godini.

“Danas svatko tko se bavi nekom poduzetničkom aktivnošću za nas je jedan heroj jer u današnjem svijetu, gdje smo dio Europske unije, dio velikog europskog tržišta, konkurencija je značajna. Zato za sve naše poduzetnike, koji djeluju u gradu, mi stojimo na raspolaganju. Drago nam je da bilježimo povećanje broja zaposlenih, imamo preko 900 novozaposlenih u zadnje dvije godine. Imamo povećanu gospodarsku aktivnost, imamo i povećanje osobnog dohotka za 1.017,00 kuna u brutu, a i samim ovim programom stavili smo obvezu povećanja plaće zaposlenicima za 10 posto. Nadamo se kako će i to rezultirati ne samo ostankom u Vinkovcima nego i dodatnim zapošljavanjem, možda i doseljavanjem u grad Vinkovce”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.