Objavljeno u Vijesti, 07.05.2020.

Izglasana 2. Izmjena i dopuna prostornog plana grada Vinkovaca

Gradsko vijeće Grada Vinkovaca održalo je dana 05. svibnja 2020. godinu sjednicu unatoč situaciji s proglašenom epidemijom koronavirusa COVID-19. Ovaj put sjednica je održana u Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ kako bi ste poštivale sve preporuke i mjere sprječavanja širenja virusa.

 

Gradski vijećnici prihvatili su prijedlog 2. izmjene i dopune Prostornog plana uređenja grada Vinkovaca. Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja grada gradonačelnik Ivan Bosančić ocijenio je kao jako važne u dijelu razvoja gospodarstva.

 

“Općenito u uređenju grada prostorno uređenje je bitno i jako važno odrediti ga u suradnji s građanima. Tako dajemo pečat gradu, ali isto tako i otvaramo mogućnosti za građane i gospodarstvenike.

Ove izmjene prostornoga plana obilježene su time da donose najviše promjena za gospodarstvenike i za investitore. Cilj je da prostor s lijeve i desne strane na cesti prema Županji, koji je sada u državnom vlasništvu, postane vlasništvo Grada te da se tamo formira jedna velika gospodarska zona površine preko 100 hektara što bi u budućnosti bila potencijalna prednost u razgovorima s investitorima.“ - istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

 

Kartografski prikazi i dokumentacija vezana uz 2. izmjene i dopune Prostornog plana uređenja grada, dostupni su na službenoj web stranici Grada za sve zainteresirane, dok su u videu prezentirane javne rasprave koje su prethodile Odluci o izmjeni i dopuni PP.