Objavljeno u Vijesti, 17.11.2019.

I Vinkovci za Vukovar

Vinkovci će i ove godine prigodno obilježiti 18. studenog, Dan sjećanja na žrtve Vukovara 1991. i Dan pada Vukovara. Brojni građani ponovno će zapaliti svijeće kako bi odali počast svima onima koji su svoj život dali za našu domovinu, za sve nestale i ranjene.

Večer uoči obljetnice vukovarske tragedije 18. studenoga, uz brojne građane koji će svijeće upaliti ispred svojih kuća, na prozorima ili na balkonima, s posebnim pijetetom prema žrtvama Vukovara mnogi će paliti svijeće i duž podvožnjaka prema Nuštru i kod murala na podvožnjaku posvećenoga dvanaestorici hrvatskih policajaca mučki ubijenih 2. svibnja 1991. godine u Borovu Selu i svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima.

Tako će se u nedjelju, 17. studenoga, nakon večernje mise u 18 sati koju će predvoditi mons. Tadija Pranjić, iz crkve Sv. Euzebija i Poliona prema podvožnjaku sa svijećama i cvijećem uputiti povorka sjećanja na Vukovar i žrtve Vukovara, gdje će se okupljeni molitvom i paljenjem svijeća ispred murala dvanaestorici redarstvenika prisjetiti svih žrtava ovog herojskog grada.