Objavljeno u Vijesti, 04.05.2020.

Hvala im što nesebično daju sebe u spašavanju svih nas

Da su vatrogasci iznimno važni za sigurnost naše zajednice dobro zna i gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je povodom današnjeg Dana vatrogasaca i blagdana sv. Florijana, posjetio Javno vatrogasnu postrojbu Vinkovci kako bi im zahvalio za nesebičan angažman te uvjerio se u kvalitetan rad i tijekom pandemije.

„Došli smo ih pozdraviti, zahvaliti im što nesebično daju sebe u spašavanju svih nas, da im zaželimo da tijekom godine imaju što manje intervencija, da imamo što manje problema, ali i da ih zamolimo da uz pomoć svetog Florijana uvijek budu spremni pomoći našim sugrađanima i svima onima kojima bude potreba za njihovim intervencijama“, rekao je gradonačelnik Bosančić.

Ovaj dan se svečano u Vinkovcima obilježava svake godine uz razna okupljanja i skupštine, no ove godine, zbog novonastale situacije, vinkovački vatrogasci ga obilježavaju radno. Krešimir Jelić, zamjenik zapovjednika JVP Vinkovci, istaknuo je kako u postrojbi nemaju većih problema te da su situacijom zadovoljni.

„U ovom razdoblju pandemije bilo je nešto manje intervencija. Imali smo drugačiju organizaciju ustroja vatrogasaca, imali smo A i B ekipe u slučaju bilo kakve ugroze vatrogasaca, a malo više radimo na dezinfekciji i čišćenju firme. Sve u svemu, stanje je dobro po pitanju sredstava, oprema je standardna i imamo je dovoljno“, napomenuo je Jelić.