Objavljeno u Vijesti, 04.12.2019.

Gradonačelnik Bosančić ugostio talentiranu mladu sugrađanku Laru Brčić

Talentirana jedanaestogodišnja Vinkovčanka Lara Brčić u ponedjeljak je, na svoj rođendan, imala otvorenje prve samostalne izložbe crteža postavljene u Centru kulture Walkow. A danas je uslijedilo novo uzbuđenje, prijem kod gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića, koji je Lari želio čestitati na prvoj samostalnoj izložbi te dati i dodatni poticaj njezinom bavljenju crtanjem.

“Lijepo je danas da imamo ovdje Laru, da nam je pokazala svoju vještinu i ovdje na licu mjesta nacrtavši dva prekrasna crteža, ali isto tako i da ju pohvalimo što je već u ovim godinama imala samostalnu izložbu. Nadamo se da je prednjom još puno izložbi jer ono što smo vidjeli, što ona može svojom rukom, to je stvarno izvanredno. Drago mi je da smo se mogli malo podružiti, porazgovarati i možda joj i ovako dati i malo poticaja da što više crta, uživa u crtanju i nama uljepšava dane kada gledamo sve te crteže, koji kao da nastaju nekim čudom, i, naravno, da i dalje bude uspješna i u školi”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

A otvorenoj u komunikaciji i dobro rasploženoj Lari u uredu gradonačelnika bilo je baš super, a posebno je se svidjelo lijepo okićeno božićno drvce.

“Osjećam se uzbuđeno i sretno, kao i u Walkowu. Ovo mi znači puno, vrlo mi je zanimljivo i nikada nisam očekivala nešto ovakvo. Sve mi se čini super, sviđa mi se, sve je lijepo i ovaj bor mi je baš sladak”, kazala je Lara.

Ususret Božiću Lara je dobila i prigodni poklon, a ona je gradonačelniku poklonila dva crteža, ljutog vuka i dobru mačku, koje je nacrtala tijekom prijema kojemu su nazočili i njezina mama te zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić i pročelnica za društvene djelatnosti Andrea Vinković.

Kako se danas moglo čuti, Lara će uskoro imati i svoju drugu izložbu, koja će biti postavljena 15. prosinca u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci.

Laru Brčić šira javnost upoznala je 2012. godine kada je krenula u borbu protiv zloćudne bolesti, leukemije. Lara, koja je bolničke dane kratila crtanjem, danas je zdrava djevojčica, vesela i puna energije, a njezin crtački talent zadivljuje.