Objavljeno u Vijesti, 06.07.2018.

Gradonačelnik Bosančić i župan Galić uz ministricu Žalac na 11. dunavskom festivalu u Ulmu

Danas je u njemačkom gradu Ulmu i Neu-Ulmu, saveznoj državi Baden-Württemberg, započeo 11. po redu Međunarodni Dunavfest.

Festival traje do 15. lipnja te će u tom razdoblju postati svojevrstan izlog međunarodnih partnerstva dunavskih zemalja i mjesto kulturalnih susreta. U središtu festivala nalazi se zamisao o međunarodnoj kulturalnoj suradnji Europe i jačanju jedinstva dunavskih regija.

Kulturno-umjetnički dio programa nudi mješavinu glazbe, plesa, književnosti i izložbi preko kojih dunavske zemlje prenose svoje kulturološke poruke, a prilagođen je svim uzrastima. Središnji dio Dunavfesta je Tržnica kultura na kojoj posjetitelji mogu nabaviti autentične rukotvorine, isprobati kulinarske specijalitete ili uživati u tradicionalnoj glazbi različitih zemalja.

Dunavfest nije ograničen na podije i tržnice. U mnogim društvenim projektima, otvara se mogućnost sklapanja novih prijateljstava i stvaranja prostora za razmjenu iskustava, kao što je to slučaj u Međunarodnom kampu za mlade.

U okviru 11. Međunarodnog dunavskog festivala gradonačelnik Ivan Bosančić sudjelovao je na konferenciji "Prilike za ulaganja u regiji Dunav-Sava" u organizaciji Gospodarske komore Baden-Wurttemberga i Grada Ulma.

Na konferenciji se predstavljaju investicijski potencijali Vukovarsko-srijemske županije.

S područja Vukovarsko-srijemske županije prisutne su delegacije Grada Vinkovaca, Grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije, Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o., VURA-Razvojne agencije Vukovar d.o.o. te Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije.