Objavljeno u Vijesti, 08.03.2019.

Ruže za dame u najboljim godinama

Poznato je da se umirovljenici znaju dobro zabaviti i proveseliti, a upravo tako je i večeras na druženju koje je u povodu Dana žena organizirala Gradska udruga umirovljenika Vinkovci. Već na prve taktove većina ih je bila na plesnom podiju, a onda su, samo nakratko, zastali jer su im u goste večeras stigli gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro s ružama koje su, čestitajući im Dan žena, darivali nazočnim damama.

“U ime Grada Vinkovaca želim pozdraviti sve pripadnice ljepšeg spola ovdje i čestitati im Dan žena, ali i pozdraviti ove momke, koji još uvijek, kako vidim, imaju snage i mogu jako lijepo plesati. Ipak, kako je ovo dan posvećen ženama, posebno bih se zahvalio svim gospođama ovdje, koje su svoj život utkale u svoje obitelji, u odgoj svoje djece, ali i u opće dobro, u ovaj grad te doprinijele da on danas izgleda ovako kako izgleda. Naravno, voljeli bismo da je gospodarski i bolji, ali na tome ćemo mi mlađi morati još više raditi. Vi nam u tome dajte potporu, a mi imamo i poletnosti i mudrosti da to sve odradimo”, istaknuo je Ivan Bosančić.

“Pozdravljam vas u ime župana Bože Galića i Vukovarsko-srijemske županije i damama čestitam Dan žena. Veseli me da smo na današnji dan i s vama, ljudima koji su napravili sve uvjete da mi mlađi danas možemo graditi, nastaviti dalje raditi, ali u svakom slučaju vi trebate biti nama potpora, ali i dalje s nama raditi i uključiti se svagdje gdje možete dati svoj obol i prenijeti svoje znanje i svoje iskustvo”, istaknuo je Josip Dabro.

U ime umirovljenika gostima je zahvalio predsjednik udruge Ivan Colarić, koji je istaknuo kako večeras umirovljenici obilježavaju i Dan žena, ali su njihova okupljanja uz ples i zabavu redovita svakog tjedna kao i brojne druge aktivnosti i svakodnevno druženje u prostoru udruge. “Imamo više aktivnosti vezano uz sekcije i projekte koje smo odradili u dogovoru s gradonačelnikom i županom, koji su na neki nači nositelji tih aktivnosti jer mi samostalno ne bi to mogli odraditi. Mi smo jedina udruga u gradu koja ovo radi i gdje se okupljaju ne samo umirovljenici nego uopće građani treće životne dobi”, istaknuo je Ivan Colarić.