Objavljeno u Vijesti, 26.09.2018.

Grad Vinkovci u očima djece

Iako je Dan grada Vinkovaca obilježen prije 2 mjeseca, nikada nije kasno za uputiti još pokoju čestitku. To su danas napravili mališani iz Dječjeg vrtića Vladimir Nazor koji su marljivo radili i trudili se napraviti originalnu čestitku – slikovnicu koja predstavlja grad gledan njihovim očima. Zajedno s omiljenim tetama uručili su čestitku i predali slikovnicu gradonačelniku Ivanu Bosančiću i tako mu uljepšali početak ovog jesenskog dana.

”Danas smo imali jedan lijepi posjet gdje smo na poziv djece iz Dječjeg vrtića Vladimir Nazor došli da nam uruče čestitku koju su napravili svome gradu, jednu predivnu slikovnicu dječjih radova, a moram priznati da se u slikovnici nalazi puno izuzetnih radova djece koja su stvarno talentirana za slikanje. Lijepo je kada iskoristimo trenutak i dođemo se podružiti s djecom te pogledati sve one stvari i nedostatke koje bi se u budućnosti mogle popraviti i na čemu moramo raditi. Hvala na pozivu i nadam se da ćemo se vrlo brzo opet sastati u vrtiću Vladimir Nazor kada budemo predstavljali projekt novoga vrtića koji je trenutno u izradi”, istaknuo je gradonačelnik te dodao: ”Uvijek moramo voditi računa o djeci i pronalaziti dodatna sredstva kako bi poboljšali uvjete. To vidimo i to će nam u sljedećem periodu biti jedan od najvećih, ali i najtežih zadataka za ostvariti”.

Čestitka gradonačelniku povodom Dana grada Vinkovaca jedan je jako zanimljiv rad jer sadrži predivne motive grada i to onako kako ga vide djeca, pa se u slikovnici mogu naći motivi ulica, zgrada, crkve, parka i igre. Nakon uručenja slikovnice, mališani su otpjevali i prigodne pjesmice.

S obzirom na trenutno stanje i sve veći broj odlazaka iz Hrvatske i Slavonije, vinkovački vrtići su popunjeni, tvrdi Suzana Zidar, ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci. ”Bez obzira na odlaske iz Vinkovaca, stanje u našim vrtićima je zadovoljavajuće. Mi smo sve naše vrtiće popunili i sve skupine su popunjene optimalno što znači da su, prema pedagoškim standardima, sve skupine u potpunom broju s pristiglom djecom. Mi taj odlazak u inozemstvo nismo osjetili i nadam se da ni nećemo”, napominje Suzana. Početak je i predškole koja je trebala biti organiziran u dva vrtića, no s obzirom da se u vrtićima Budućnost i Pčelica provodi energetska obnova, djeca će predškolu pohađati u vrtiću Vladimir Nazor.