Objavljeno u Vijesti, 04.07.2020.

Fantastična manifestacija koju ne želite propustiti

O tome koliko ovaj događaj vrijedi za Vinkovce ne moramo niti govoriti jer već i sedmogodišnja tradicija sama za sebe govori. Rimski Cibale to i zaslužuju jer našim stazama hodali su Rimljani, a zanimljivo će biti i ove godine iako se zbog cijele korona situacije trodnevna manifestacija održava samo jedan dan.

Kulturna je to i turistička manifestacija čiji je nositelj Turistička zajednica grada Vinkovaca u suradnji s Gradskim muzejom i medijskom kućom Novosti, uz potporu Grada Vinkovaca.

Zbog novonastale situacije planovi su izmijenjeni , no to ne znači da kako gradom na Bosutu neće zavladati rimski duh koji će nas vratiti dvije godine unazad. Rimski dani kao smo već rekli trajat će jedan dan pod motom “Inter nos fortiores – Zajedno smo jači”, a ponovno će donijeti zanimljive događaje koji ove goine sele u park Lenije n otvoreni sportski rekreacijski prostor.

Kruna menifestacije je večernji program borbi vinkovačkih gladijatora uz moto “Inter nos fortiores – Zajedno smo jači”, odnosno poruku koja simbolizira proteklo razdoblje u kojem je svatko, obavljajući svoj posao ili poštujući kao građanin propisane mjere, dao svoj doprinos u sprječavanju širenja zaraze koronavirusom.

Cijeli program VIII. Rimskih dana možete pogledati ovdje.