Objavljeno u Vijesti, 22.05.2019.

Dječji vrtići ujedinjeni u sportu

Danas se na stadionu HNK “Cibalia” održala svečana ceremonija otvorenja Olimpijskog festivala dječjih vrtića Vukovarsko-srijemske županije u organizaciji Županijskog saveza sportova Vukovarsko-srijemske županije u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom, Savezom školskih sportskih društava Vukovarsko- srijemske županije te Zajednicom športskih udruga grada Vinkovaca.

Na Festivalu je sudjelovalo 480 djece iz 17 dječjih vrtića s područja Vukovarsko-srijemske županije koji su se natjecali u malom nogometu, bacanju loptice, trčanju na 25 m, trčanje štafete i skok u dalj.

Sudionici su bili : DV „Srce Marijino“ Vinkovci, DV „Maslačak“ Županja, DV „Bajka“ Vinkovci, DV „Kolijevka“ Vinkovci, DV „Trnoružica“ Vinkovci, DV „Crvenkapica“ Ilok, DV „Vladimir Nazor“ Vinkovci, DV „Vedri dani“ Stari Mikanovci, DV „Mladost“ Vođinci, DV „Kosjenka“ Vinkovci, DV „Medenjak“ Vinkovci, DV „Pčelica“ Vinkovci, DV „Lenije Vinkovci, DV „Ivankovo“ Ivankovo, DV „Stribor“ Vinkovci, DV „Budućnost“ Vinkovci i DV “Naša radost, Vinkovci.

“Napokon nas je ovo lijepo vrijeme poslužilo i danas smo otvorili ovaj Festival koji se održava od još od 2006. godine, i svake godine imamo sve više sudionika i vrlo je pohvalno što se vrtići žele uključiti jer se na ovaj način promiče sport i solidarnost. Svi će biti nagrađeni, svi će dobiti medalje i to je ono najbolje danas. Svi će zajedno biti prvi”, istaknula je Andrea Vinković.

Program je vodila Marijana Ban, uz Alojza Kralja, svima dobro poznatog Žuću, dok su sve sudionike i posjetitelje pozdravili gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je i proglasio Festival otvorenim, te dožupan Vukovarsko-srijemske županije Josip Dabro te svima zaželjeli sreću i dobar provod.

“Veseli me da je 13. Festival sporta dječjih vrtića otvoren. Veseli me što su djeca već sada usmjerena ka sportskom razvoju što je od velikog značaja za Vukovarsko-srijemsku županiju i grad Vinkovce. Prije svega želim se zahvaliti svim sudionicima i sigurno ćemo kao Županija nastaviti podržavati ovu lijepu sportsku priču. I nadam se da će netko od ove djece kroz neko skoro vrijeme popeti se na tron Europskih, Svjetskih, ali isto tako i Olimpijskih igara”, istaknuo je ovom prilikom dožupan Dabro.