Objavljeno u Vijesti, 26.04.2019.

Dan Općine Stari Jankovci

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu hrvatskih branitelja, te svečanom sjednicom Općinskog vijeća i dodjelom javnih priznanja danas je obilježen Dan Općine Stari Jankovci.

Svečanoj sjednici vijeća nazočili su saborski zastupnik Tomislav Panenić, zamjenik vukovarsko – srijemskog župana Josip Dabro, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, predstavnici prijateljske općine Žepče iz Bosne i Hercegovine te načelnici i zamjenici načelnika općina s područja naše županije.

Svi uzvanici u svom obraćanju pohvalili su kvalitetan rad općinskih predstavnika, na čelu s načelnikom Draganom Sudarevićem, te im čestitali Dan Općine i zaželjeli mnogo uspjeha u realizaciji projekata kojima žele omogućiti bolji život stanovnika općine.

“Unazad godinu dana proračun općine Stari Jankovci kako kroz prihode tako i kroz rashode se udvostručio, a razlog su brojni projekti od kojih je njih pet u vrijednosti više milijuna. Neki od projekata su zakonski uvjetovani, kao što je Reciklažno dvorište te nadogradnja i proširenje dječjeg vrtića. Najveća investicija i koja je trenutno u provedbi “teška” je 4 milijuna i 300 tisuća kuna. Riječ je o rekonstrukciji najprometnije ceste na našem području i radi se o najvećoj investiciji od postojanja naše općine unazad 26 godina. Brojni projekti su u realizaciji i 2018. godina bila je što se tiče finacija bila je najplodonosnija i vjerujem da će ova godina biti jednaka prošloj”, rekao načelnik Dragan Sudarević.

Međutim, u općini Jankovci kao i u drugim krajevima nisu zadovoljni iseljavanjem mladih. “Lokalna uprava nema te ingerencije da to zaustavi, ali mi, kroz socijalni plan, kroz poticaje poljoprivredi i gospodarstvu činimo sve što je u našoj moći da probamo barem zadržati ove ljude koji su još uvijek tu. Bez regionalne i posebno državne vlasti, mi sami ne možemo puno postići, i s tih se razina nešto mora poduzeti”.”, zaključio je Sudarević.

Svim žiteljima općine Stari Jankovci sve najbolje povodom Dana općine uputio je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić. “Želim da nastave ovim koracima, jer se iz godine u godinu vidi veliki napredak u kvaliteti života na području općine. Čestitke načelniku i svima u općini koji rade na tome, ali i svim žiteljima.”, rekao je Bosančić.

Sjednica Općinskog vijeća bila je prigoda i za dodjelu priznanja. Plakete su dobili Đuro Vidinović, dugogodišnj član Vatrogasnog društva Slakovci, župnik u mirovini Petar Petrović, a Grb općine posthumno je dodjeljen Anđelku Geli, bivšem zamjeniku općinskog načelnika.