Objavljeno u Vijesti, 20.07.2018.

Dan Grada Vinkovaca

Svečani program obilježavanja Dana grada Vinkovaca počeo je već u jutarnjim satima odavanjem počasti onima koji su položili živote za domovinu, za samostalnu i nezavisnu Republiku Hrvatsku. Brojna izaslanstva jutros su kod Spomen križa na Gradskom groblju u Vinkovcima položila vijence i upalila svijeće za poginule hrvatske branitelje.

Uslijedila je Svečana sjednica Gradskog vijeća u Gradskom kazalištu Joza Ivakić, kojoj je nazočio cjelokupan državni vrh, odnosno ministri u Vladi Republike Hrvatske predvođeni predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem.

“Od Vlade očekujemo ono što su i najavljivali, a treba reći da to najavljivano i provode. Sam premijer Plenković naglasio je da ova Vlada posebnu pozornost posvećuje upravo Slavoniji, to možemo i vidjeti kroz njihov dosadašnji rad, kroz projekt Slavonija, ali i zbog načina kako vode računa o projektima koji se ovdje odvijaju. Vrlo je važno što su pojednostavili procedure i što mi danas puno jednostavnije možemo doći do sredstava iz EU fondova. Vinkovci imaju 400 milijuna kuna u razno raznim projektima, a to je prije svega rezultat dobre suradnje s Vladom Republike Hrvatske”, ističe gradonačelnik Ivan Bosančić.

Nakon svečane sjednice Gradskog vijeća, uputili su se u hotel Slavonija, gdje se održala 5. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, nakon koje su potpisani ugovori za vrlo vrijedne projekte, od velikog značaja za Vinkovce.