Objavljeno u Vijesti, 20.06.2020.

Crkveni god i posveta vitraja u Vinkovačkom Novom Selu

U župi Bezgrešnoga Srca Marijina u Vinkovačkom Novom Selu danas je svečano proslavljen crkveni god dodatno uveličan posvetom dva nova vitraja na župnoj crkvi.

“Mi danas svečano slavimo svetkovinu Bezgrešnoga Srca Marijina kojemu je posvećena naša župa, koja postoji od 1970-ih godina. Danas i posvećujemo dva nova vitraja. Jedan je dar naših župljana, a jedan je dar Grada Vinkovaca. Ovom prigodom zahvaljujem i našim župljanima i našem gradonačelniku, gospodinu Ivanu Bosančiću, što nam je tako rado izašao u susret i za ovaj veliki dan za našu župu dao nam jedan ovako lijep poklon”, istaknuo je ovom prilikom fra Matija Antun Mandić, župnik župe Bezgrešnoga Srca Marijina.

Župljanima župe Vinkovci 3 u Vinkovačkom Novom Selu danas se u slavlju crkvenoga goda i svečanoj posveti vitraja pridružio i gradonačelnik Ivan Bosančić.

“Bila mi je posebna čast što sam mogao kao gradonačelnik sudjelovati u uređenju župne crkve u Novom Selu. Većina naših građana ovdje okuplja se oko crkve i tu provodi puno vremena, ne samo na misama, nego i u sportu i u nekim drugim sadržajima koji čine društveni život jedne sredine. Zbog svega toga drago mi je da sam danas ovdje i da ćemo zajedno proslaviti “kirbaj” u misnom slavlju i u ugodnom druženju”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

I ubuduće, kazao je, sigurno će biti nekih novih investicija u ovoj župi, a Grad će se opet uključiti. “U zadnje dvije, tri godine, puno naših crkava doživjelo određene pozitivne promjene u smislu uređenja. Drago mi je da smo uredili te crkvene objekte, dali im neki novi obris i da se to dogodilo baš u mom mandatu”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.