Objavljeno u Vijesti, 21.04.2020.

Borinčani do grada preko novog nadvožnjaka krajem iduće godine

Izgradnja dugoočekivanog nadvožnjaka na Borincima i prilazne prometnice, unatoč problemima s koronavirusom, napreduju prema predviđenoj dinamici i trebali bi biti gotovi u studenom 2021. godine.

Radove u sklopu ovog projekta, vrijednog preko 72 milijuna kuna, danas je obišao gradonačelnik Ivan Bosančić koji je i ovom prilikom naglasio da je ovo samo jedan u nizu projekata koji su u tijeku, a čijom će se realizacijom značajno poboljšati kvaliteta života u Vinkovcima.

“Danas smo imali koordinaciju na kojoj smo sagledali situaciju oko ovog projekta iz razloga što određene probleme predstavlja trenutno stanje s koronavirusom. No, drago mi je vidjeti da radovi idu po planu i nadam se da će biti gotovi u planiranom vremenu. Trenutno se radi pristupna cesta koja će voditi od nadvožnjaka sve do Jarmine, a kroz 15 do 20 dana trebali bi krenuti i radovi na samom nadvožnjaku pa očekujemo da bi ovu staru konstrukciju mogli maknuti za nekih mjesec dana”, istaknuo je gradonačelnik.

Dodao je i da su u ovom dijelu grada u provedbi dva paralelna projekta, odnosno radi se na novom nadvožnjaku i na projektu aglomeracije. Iz tog razloga ova će cesta novi asfalt dobiti tek kada budu postavljene sve podzemne instalacije.

“Moram se ispričati stanovnicima Borinaca na mogućim poteškoćama u prometovanju u narednim mjesecima, no to je tako kada su ovakvi opsežni radovi u pitanju. Zato ćemo kada sve bude gotovo imati novi nadvožnjak i novu cestu, odnosno još jedan ulaz u grad i rješenje dugogodišnjih problema za sve ljude koji ovdje žive”, poručio je gradonačelnik. Podsjetimo, ovaj projekt vrijedan je preko 72 milijuna kuna, financiran je europskim sredstvima iz Kohezijskog fonda, a za izvođenje radova je zadužena tvrtka “Poduzeće za ceste” iz Slavonskog Broda, koja je izabrana kao najpovoljniji ponuđač u ponovljenom postupku javne nabave.

Uz sve ostale prednosti koje dolaze po završetku projekta, najvažnije je da će građanima Borinaca na ovaj način bit osiguran siguran i brz dolazak do centra grada i da više neće morati gubiti vrijeme i novac na duži put, a na ovaj će se način ujedno i rasteretiti prometna infrastruktura u gradu.