Objavljeno u Vijesti, 16.03.2019.

2. Sajam antikviteta i kolekcionarstva

Veliko zanimanje Vinkovčana izazvao je prvi Sajam antikviteta i kolekcionarstva održan u Vinkovcima u listopadu prošle godine, a možemo reći kako ni današnji Sajam nikoga nije ostavio ravnodušnim. Naime, u pješačkoj zoni našega grada, unatoč tmurnom i oblačnom danu, skupio se velik broj naših građana koji su s velikim zanimanjem promatrali što se sve nalazi na štandovima izlagača u sklopu 2. po redu Sajma.

I ovoga puta održan je u organizaciji Kluba kolekcionara Valens iz Vinkovaca koji broji oko 15 članova. Centar grada ispunilo je oko 30 izlagača iz Vinkovaca, Županje, Vukovara, Osijeka i Slavonskog Broda, koji su na svojim štandovima izložili razne starine, numizmatiku, stare kućanske predmete, srebrni nakit, vojnu opremu, razne knjige, umjetničke slike i ostale slične, ali veoma kvalitetne antikvitete.

“Interes za ovim Sajmom je velik, i po mom osobnom mišljenju, imamo kapaciteta postaviti i čak 60 štandova, no ovdje u Pješačkoj zoni jednostavno nemamo toliko mjesta. Zato nam je u planu jednoga dana to i proširiti, no moramo pronaći neko novo mjesto za sve naše izlagače“, rekao nam je Tomislav Mihaljević, predsjednik Kluba kolekcionara i numizmatičar.

Mnogi su pronašli kutak u svome domu kako bi smjestili neku od starina koju su kupili na Sajmu, a koja ih je možda vratila u neka davna vremena. I mladi i stari su se imali priliku uvjeriti u zbilja bogatu ponudu naših izlagača koji nisu skidali osmijeh s lica, vidjevši toliki broj ljudi. Zadovoljan je i gradonačelnik Ivan Bosančić koji je istaknuo kako se već na prvom Sajmu antikviteta moglo vidjeti da ima svoju budućnost.

“Kada su došli ljudi iz Udruge koji stvarno vole ovu čitavu priču i s koliko ljubavi su to pokazali, kada vidimo sav ovaj uspjeh i veliku posjećenost, ne može biti da to ne podupiremo. Razmišljamo da to bude i češće i da dobije svoj datum. Još ova godina će biti ovako s promjenjivim datumima, ali od sljedeće godine bi svaki mjesec voljeli imati jednu subotu za ovu priču. Kada pogledamo sve ove ljude koji su danas izašli na trg, mislim da Sajam svakako ima uspjeh“, rekao je gradonačelnik.