Objavljeno u Vijesti, 09.09.2019.

190 učenika O.Š. “N. Tesle” u Mirkovcima u novom prostoru

U novo dograđenom dijelu zgrade Osnovne škole Nikole Tesle u Mirkovcima danas je održana prigodna priredba za prvašiće, koji su danas po prvi puta sjeli u školske klupe i tako započeli jedan od najvažnijih događaja u svojem životu. Kako bi im prvi dan protekao što bezbolnije i sa što manje stresa njihovi budući kolege pripremili su im ugodnu dobrodošlicu.

Prigodnim riječima prisutnima su se obratili zamjenica ravnateljice Martina Saulić i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić. Gradonačelnik je svima poželio puno uspjeha prvog dana škole kako i u svim narednim danima njihovog školovanja.”Svima vama, a pogotovo prvašićima želim da lijepo startate u novu školsku godinu, da učite i da budete dobri i da sutra kada budete stariji svojim znanjem doprinosite razvoju Grada Vinkovaca. Ali, sada na početku morate paziti kako idete u školu, morate paziti na promet, poštivati sve ono što vam kažu roditelji i nastavnici.”, rekao je gradonačelnik Bosančić.

Istaknuo je kako se danas svi nalaze u lijepom novo dograđenom prostoru škole, dodavši kako je započela i rekonstrukcija postojećeg „starog“ dijela škole, koji će u konačnici biti spojen sa novim i činiti će jednu cjelinu. Zahvalio se starijim učenicima i njihovim roditeljima što su imali razumijevanja prilikom gradnje novog dijela škole, jer su morali raditi u skučenim uvjetima. “Mislim da će ovaj novi i lijepi prostor zasjeniti sve što se tada događalo.”, rekao je gradonačelnik.

Također je podsjetio da je grad u pokrivanju troškova nabavke školskih knjiga, radnih bilježnica i ostalog školskog pribora učenicima od drugog do osmog razreda osnovne škole već podijelio vaučere u iznosu od 500 kuna, a učenicima prvog razred osnovne i prvog razreda srednje škole Grad Vinkovci pomaže novčanim iznosom od tisuću kuna po učeniku.

Novo dorađeni prostor u ovome trenutku koristiti će 190 učenika u 16 razrednih odjeljenja, istaknula je zamjenica ravnateljice Martina Saulić, dodavši kako se nada da će po završetku rekonstrukcije postojećeg „starog“ dijela škole nastati uvjeti za održavanje nastave u jednoj smjeni.

Ukupna površina dograđenog prostora škole iznosi 3.025,81 m2. Zgrada se sastoji od prizemlja i kata. U novoj zgradi nalazi se 9 učionica s kabinetima namijenjenim za predmetnu nastavu (hrvatski jezik, strani jezik, matematika, tehnička kultura, biologija, kemija, fizika te glazbena i likovna kultura). Učionice su površinom od 54 m2 do 76 m2, a kabineti od 16 m2 do 23 m te u prostornom smislu u potpunosti zadovoljavaju potrebe suvremene nastave.

Osim navedenih učionica sa kabinetima škola ima knjižnicu, kuhinju s blagovaonicom, sanitarni čvor na svakoj etaži, spremišta i garderobe za učenike te urede (ravnatelj, pedagog, tajništvo, računovodstvo i zbornica.) U novoj zgradi omogućen je nesmetani pristup, kretanje, boravak i rad osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, posjeduje i dizalo. Sve učionice opremljene su projektorom i računalom, te se u 6 učionica nalazi pametna ploča.